باز به درخواست بیشماری از خوانندگان امروز با یک خورش گیلانی اومدم.. البته در پست های قبلی هم این غذا را گذاشتم ولی این بار با توضیح کاملتربا من
همراه شوید با این غذای خوشمزه شمالی.حیف که در کنارش ماهی کولی سرخ
کرده و ماهی شور نداشتیم . انگار خیلی جوگیر شدم.
مواد لازم:
1-سبزی (تره، جعفری، گشنیز، چوچاق , اسفناج وترشک)تقریبا 400 گرم
2-سیر: ۴حبه
3-تخم مرغ: ۲ عدد
4-برنج 2 تا3 ق س یا ارد برنج 2 ق س
5-آب نارنج در حدی که خورش ترش شود یا به میزان دلخواه
6-نمک، فلفل، زردچوبه
طرز تهیه:
سبزی را بعد از شستن ریز خرد کنید ( در شمال انرا انگار میسابند)
برنج را خیس کنید(برای لعاب دادن استفاه میشود)
.سیر را اگر میتوانید له کنید و بسابید که به طور سنتی این کار را میکنندسپس انرادر روغن کمی سرخ کنید و کمی زرچوبه بزنید بعدش سبزی را بهش اضافه میکنید و کمی سرخ میکنید.مقداری کره و روغن به ان اضافه کنید و بعدبرنج خیس کرده را به ان اضافه کنید .مقداری اب به ان اضافه کنید و بگذارید خورش بپزد و به روغن بیافتد..سعی کنید پخت غذا با حرارت ملایم باشد. به میزانی که دوست دارید آب نارنج به ان اضافه کنید.بعد نوبت اضافه کردن تخم مرغ به غذاست که به 2 صورت میتوانید این کار را انجام دهید 1- تخم مرغ را در یک کاسه هم بزنید و داخل خورش بریزید و در ان را بگذارید تا خودش را بگیرد و یا 2- در ماهی تابه جدا کمی روغن بریزید نمک و زرد چوبه بریزید بعد از یک تفت دادن تخم مرغ هم زده را داخل ان بریزید و تند تند و سریع هم بزنید تا خودش را بگیرد و تکه تکه شود سپس انرا داخل خورش بریزید و بگذارید یک جوش بزند نمک و فلفل انرا هم اندازه کنید.من خودم روش دوم را هم در این غذا و هم میرزا قاسمی بیشتر دوست دارم .غذا را در ظرف بریزید و با برنج سفید سرو کنید.ترشی این خورش کاملا دست خود شماست .در شمال این غذا را با ماهی سرخ کرده هم می خورند.
اگر سبزی محلی نداشتید میتوانید از کمی نعناع به جای چوچاق استفاده کنید.به جای برنج میتوانید از ارد برنج که در کمی اب سرد حل شده استفاده کنید و انرا قبل از ریختن اب نارنج کم کم به خورش اضافه کنید و هم بزنید که کاملا حل شود.این خورش به طور سنتی باید بدون اب باشد و کاملا به روغن بیافتد من کمی ابدار تر برداشتم.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: